Zona Baia Evreiască

Propunerea pentru zona Băii Evreiești la intersecția străzii Apelor cu Sării, a fost realizată de peisagistul Kovács Loránt și finanțată de Atelier Undaverde.

Ea urmărește amenajare integrată a zonei, păstraea străzii Apelor ca ”spațiu partajat” (shared space) cu circulație nediferențiată între pieton și carosabil. Astfel se facilitează o utilizare mai flexibilă a spațiului public. Pe malul opus amenajarea este gândită pentru accesul utilizatorilor de ambarcațiuni și pentru recreere. Pentru zona de albie, peisagistul urmărește recomandările prof. dr. ing. Georg Hermannsdorfer: crează variație în cursul apei ceea ce facilitează biodiversitatea și infuențează modul de depunere/spălare a mâlului astfel încât să necesite întreținere mai rară.

Terenul pe care se propune plantarea și întreținerea cursului de apă este al albia minoră– al Statului Român, administrat de Apele Române și malul, în proprietatea Municipiului Reghin. Pentru lucrările din zonele de intervenție, chiar dacă sunt de întreținere, necesită cel puțin o astfel de propunere care să cuprindă ambele proprietăți și o antemăsurătoare care să permită negocierea unei imagini urbane, obținerea unei ante măsurători, listă de obiecte și calculul unui buget.

Perspectiva- zona Baia Evreiască