Conștientizare

Am atenționat autoritățile că proiectul ”Amenajare Complexă Canalul Morii și afluenți la Reghin, jud. Mureș” aduce prejudicii orașului. Acest proiect pare să fie exact aceeași greșeală pe care statele vestice au făcut-o cu 60 de ani în urmă și care astăzi consumă bugete mari pentru renaturare. De aceea ne-am hotărât să scriem Ministerului Mediului și Președinției române în care am menționat că suspectăm acest proiect că este în opoziție cu Directiva cadru privind Apa a UE. Am decis să facem acest pas în special datorită punctelor de vedere negativ ale experților internaționali care cunosc municipiul Reghin. Mai jos redăm unul din mesajele experților.

 

Finanțarea proiectului a fost oprită aparent și din alte motive, nu știm cât de mult a contribuit adresa noastră.Februarie 2020.

Municipiul Reghin împreună cu ABA Mureș au organizat o dezbatere publică ceea ce trebuia să se realizeze conform legii în momentul elaborării proiectului.La această dezbatere ne-au susținut dl. Dr. ing. Dan Rădulescu, expert internațional în managementul apelor, dl. Dr. ing. Hajdu Zoltán, directorul asocației Focus Eco Center.
Urmăriți dezbaterea aici: